Egelse, mie dörpke an de Muülebaak - LHC

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Egelse, mie dörpke an de Muülebaak

Egelse, mie dörpke an de Muülebaak


eygelshoven_wapen.png Uiteraard is LHC trots op Eygelshoven, daarom vindt je hier informatie van andere verenigingen die ons dorp rijks is. Staat jouw vereniging er niet tussen en zou je dat wel willen, stuur een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 

Danny Pouwels heeft al zin in LHC Avond

24 januari 9:45  Promo film Danny Pouwelsmeer »

156x gelezen

Oproep Optochtcomité

13 januari 11:30  Binnenkort is het lange wachten voorbij en kan er eindelijk weer een optocht gelopen worden. Het Optochtcomité is hiervoor nog dringend op zoek naar 4 wagen begeleiders die mee willen lopen tijdens de optochten in Eygelshoven (zon. 19-2) en Kerkrade (ma. 20-2). Bij interesse graag het formulier invullen door op onderstaande link te klikken, en dan nemen wij contact op. Alvast bedankt namens het Optochtcomité! Alaaf!meer »

216x gelezen

Koop hier je kaarten voor de LHC-avond.

10 januari 14:15  Nu het programma compleet is met: 𝗗𝗮𝗻𝗻𝘆 𝗣𝗼𝘂𝘄𝗲𝗹𝘀 - 𝗗𝗝 𝗞𝗲𝘃𝗶𝗻 𝗦 - 𝗣𝗮𝗹𝗲𝗺𝗶𝗴𝗲𝗿 𝗦𝗽𝗮𝘁𝘇𝗲𝗻 - 𝗢𝘁𝘁𝗼 𝗪𝘂𝗻𝗱𝗲𝗿𝗯𝗮𝗿 - 𝗛𝗮𝘇𝘂𝘀 - 𝗟𝗲𝗴𝗮𝘁𝗮'𝘀 - 𝗗𝗝 𝗠𝗮𝗿𝗰𝗼, is ook de kaartverkoop in volle gang! Kaarten zijn te koop in de LHC Kantine bij 𝗕𝗲𝗻𝗹𝘆 𝗲𝗻 𝗕𝗶𝘀𝘁𝗿𝗼 𝗦𝗼𝗰𝗶𝗼! En nu ook online!! Klik op onderstaande link om online kaarten te reserveren!meer »

294x gelezen

Vacature Keukenhulp Posthoorn

10 januari 14:00  Ter versterking van ons team zijn we, ter ondersteuning van onze kok, op zoek naar keukenhulp .( Géén afwasser ) Werkzaamheden vinden hoofdzakelijk plaats in de weekenden . 16 à 20 uur per week Interesse ? Reageer via tel. 045-5351526 of info@de-posthoorn-kerkrade.nl.meer »

61x gelezen

100 jaar Grote kerk Eygelshoven (Deel 5) | Joep Nicolas

10 januari 12:45  In 2022, is het 100 jaar geleden dat de nieuwe Grote St. Janskerk voor het eerst in gebruik is genomen. Reden om stil te staan bij de geschiedenis van deze kerk, de bouwgeschiedenis, de architecten en vooral ook de vele kunstenaars die een blijvende bijdrage hebben geleverd. In verschillende afleveringen worden bovenstaande thema’s besproken. De eerste glas-in-loodramen worden in 1923 geplaatst. Op 18 juni mag de nog jonge kunstenaar Joep Nicolas drie glas-in-loodwerken leveren voor ramen in het priesterkoor van de nieuwe kerk. De factuur van de levering is bewaard gebleven en meldt: “Drie kerkvensters in het priesterkoor, gekleurd glas-in-lood, aan f 95,- per stuk.” Deze ramen zijn destijds geschonken door de Broederschap St. Sebastianus, Mathias Brüll-Meelkop en de familie Nols. meer »

16x gelezen

100 jaar Grote kerk Eygelshoven (Deel 3)

13 december 10:30  In 2022, is het 100 jaar geleden dat de nieuwe Grote St. Janskerk voor het eerst in gebruik is genomen. Reden om stil te staan bij de geschiedenis van deze kerk, de bouwgeschiedenis, de architecten en vooral ook de vele kunstenaars die een blijvende bijdrage hebben geleverd. In verschillende afleveringen worden bovenstaande thema’s besproken. ntwerp In het Gildeboek, een tijdschrift voor kerkelijke kunst en oudheidkunde, staat een omschrijving van de eisen van het kerkbestuur: ‘Voor het interieur was geëist, zoveel mogelijk gezicht op het altaar en bovendien zitplaatsen van de kinderen zonder hinder voor de ouderen. De laatste hebben aparte, lage communiebanken gekregen. Bovendien was de eis, achter aan de kerk verhoogde zitplaatsen en het zangkoor links naast het priesterkoor. meer »

32x gelezen

Ga naar archief

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!